Kiralık

Kiralık
Elbise kiralama

Monday, April 28, 2014

Yazlık Ayakkabılar ve Çorap Modası


- Ayakkabılar ve çoraplar arasında uyumlu görüntü yakalamaya çalışmak ve aynı renklerde ya da aynı tonlarda giyinmek ise görünüm açısından sakıncalı görünüyor. Bu durumun aksine yeşil ayakkabı ve sarı çorap giyilebilir.





Mango, Zara gibi markalar beyaz rengin kullanımı fazla zor olduğu için somon, pembe, lila gibi açık ve yumuşak tonlara ağırlık veriyor fakat Norfolk gibi güçlü ve üretimde sınır tanımayan öncü firmalar ise cüretkar renkleri ön plana çıkartabiliyor.





Çorapları öne çıkarmak için geçen sezonun trendi olan kafes ayakkabılar çok ideal. Christian Louboutin ve Yves Saint Laurent’in kafes ayakkabıları içine renk renk ve farklı modellerde çoraplar giyilebilir.
 - Ayakkabı ne kadar şık ve güzel ise soket çorap da o kadar dikkat çekici ve renkli olabilir. Ayakkabı ne kadar sade ise çorap da aynı oranda sade ve ayakkabı ile uyumlu olmalıdır. Bir takım okul üniformalarında ve kurumlarda zorunlu olan beyaz ya da tek renk çoraplar bu tarz ayakkabılar içinde hayat bulabilir. Fakat çoraplar mutlaka tertemiz ve solmamış olmalıdır.









-Giyilmesi düşünülen gereken çorap ya ince mus çorap olmalı ya da kısa soket çorap olmalıdır. Hatta öncelik soket çoraplara verilmesi kesinlikle önerilir.
- Soket çorap yerine bazen modayı takip eden kişiler tarafından dize kadar uzanan çoraplar da kullanılıyor. Burada yine Norfolk’un uzun çorapları ve Prada’nın yaptığı burnu ve topuğu açık çoraplar aynı tip ayakkabılar için ideal.

Çorapta Markalaşma


Ayağınıza giydiğiniz renk renk ve farklı uzunluklarda olan çoraplar insanların günlük hayatında, yaşam kalitelerinde ve rahatlıklarında önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra yansıttığı renkleri ve şıklığı ile de kişiliği yansıtan çok önemli bir giyim eşyasıdır. Çorap tarzın ve gerçek şıklığın en göze çarpan detayları arasında yer almaktadır.
Çoraplar gerek rahatlık gerekse de ayak rahatlığı açısından bilinenin ve görülenin çok daha ötesinde bir öneme sahiptir. Rahat bir ayak, nefes alan çoraplar, her an bir ev içi davete uygun çoraplar insanların yaşamında gün boyu fazladan bir mutluluk, ferahlık ve güven sağlamaktadır. Doğal malzemelerden ve kaliteli materyallerden yapılan çoraplar giymek ayak sağlığı ve yüksek yaşam kalitesi için vazgeçilmez unsurlardır. 







Farklı tarz ve rengârenk görüntüleriyle çoraplar günden güne çok daha önemli bir moda unsuru olarak öne çıkmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde çorap, ayakkabı ve aksesuar kadar farklı çeşitlerde kullanılmakta ve kıyafetlere öne çıkan detaylar katmaktadır. Ülkemizin, çorabın şıklık ve moda unsuru olma özelliği ile yeni yeni tanışmakta olduğunu söylemek zor olmayacaktır.






Ayrıca ülkemiz dünyanın en önemli çorap üreticilerinden birisi konumundadır.  Türkiye de yapısı itibariyle İrili ufaklı pek çok çorap üreticisi firma ve atölye yer almaktadır. Dünya çapında kaliteli üretimi ile bilinen Türkiye’nin yüzünü yurt dışına dönen ve markasını yurt dışında duyurabilen nadir markalardan birisi Norfolk ’tur. Norfolk, kaliteli üretimi ve farklı alanlara hitap eden üretim bandı yapısıyla sayılı çorap üreticileri arasında yer almaktadır. Norfolk hakkında detaylı bilgi almak için http://www.norfolk.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Friday, April 18, 2014

Günümüzün Modası Online Alışveriş

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanma yaşının ve oranının da artmasıyla beraber ilk zamanlarda pek alışkın olmadığımız online alışveriş de günümüzün vazgeçilmezleri arasına girdi. Araç, elektronik aletler, spor malzemeleri, spor kıyafetleri, ayakkabı, yemek, otobüs ve uçak biletleri gibi ve daha pek çok akla gelebilecek hemen her türlü ürün online olarak satışa sunulmaya başlandı. Artan arz talep ilişkisine göre bu ürün yelpazesi gün geçtikçe daha da artıyor.
Online alışveriş gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşıyor. En çok tercih edilen ürün gruplarının başında ise ayakkabı geliyor. Bay, bayan, çocuk spor ve klasik modeller en çok satılan ürünler arasında. Online alışverişin en cazip yanı teknolojiden faydalanarak ürünleri belirli kriterlere göre arama yaparak seçebiliyorsunuz. Örneğin beyaz ve günlük giyebileceğiniz 38-40 numara arası ürünleri filtreleyerek aradığınız ürünü daha rahat bulabiliyorsunuz. Yine bu sitelerin oluşturduğu kullanıcı alanı yorumları, bu ürünü alanın tercih ettiği diğer ürünler vs gibi olanaklardan daha fazla fikir sahibi olabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse 38-40 numara arasında beyaz ayakkabı seçtiğinizde bu ürünü alan kullanıcılar şunu tavsiye etti gibi bir bilgilendirmeyle o ayakkabıya uygun spor çorap, ayakkabı spreyi, vs gibi ürünlere de ulaşabilmeniz mümkün.

Online alışveriş kullanırken en çok dikkat etmeniz gereken alışveriş yapacağınız sitenin güvenilir olması. Alışveriş yapacağınız sitenin en çok tercih edilen, herkes tarafından bilinen, kredi kartıyla alışverişte 3DSecure kullanmasına özen gösterin. Buna ek olarak kapıda ödemeli aldığınız ürünleri kontrol etmeden teslim almayın ve bunların belirli süre içerisinde değiştirebilme hakkınız olduğunu unutmayın.